Hansa studios

Geplaatst op vrijdag 22 april 2022 @ 14:46 , 52 keer bekeken

De Hansa studios waren erg belangrijk eind jaren 70 en 80 voor muziek wereldwijd. Tal van later bekende artiesten namen hier in die tijd hun platen en later cd's op. Van David Bowie en diens Vriend Iggy Pop tot Depeche Mode, Marillion, REM en zelfs de pet shop boys wisten de enigzins afgelegen studios te vinden.

Het gebouw zelf zal weinig opvallen van buiten al valt wel op dat in dit deel van de stad nabij Potsdammerplatz zo'n oud gebouw als deze uit 1913 de bombardementen in WOII heeft overleefd. Het werd eerst gebouwd voor de Berlin Builder’s Society. Lang waren hier saaie overleggen wat de klok sloeg tot het uit groeide tot een plek voor kamermuziek en cabaret.
         In 1962 echter werd het voor een realtief laag bedrag verkocht aan de gebroeders Meisel. Dit was mogelijk omdat de Berlijnse muur er net stond, en het toeval wilde dat deze eigenlijk pal achter het pand langs liep. Pas in 1974 werd pas onder eigen productie faciliteiten alles gedaan en was  Hansa een feit. De Meistersaal was voor de geweldige akoestiek wel favoriet om muziek op te nemen. In die tijd waren Iggy Pop en David Bowie kind aan huis. De laatste nam hier zijn bekende Berlijnse triologie op. Later zouden ook bv Snow Patrol, U2 en Claw boys claw de studios' ontdekten. Bowie beweert zelfs dat zijn hit Heroes is geschreven door de inspiratie die kwam waar hij door keek naar zijn producer Visocnit die en achtergrond zangeres kuste tegen de achtergrond van de muur. Het gebouw en de studio's zijn nog immer "in"bij veel muziekanten die er graag opnemen. 
Hansa ton studio's zoals het eigenlijk heeft geeft ook rondleidingen waarbij oa de piano waar Bowie Heroes op componeerde te zien zijn. Meer info hierover ed vind je op hun site https://hansastudios.de
(foto's bij dit stukje komen ook van deze site)
Hansa Studios on Twitter: "+++ HISTORY +++ Throwback Thursday ..with a lot  of musical stories! #hansastudios #berlin #legendary #music #recording # studio #igers #studiolife #recordingstudio #love #picoftheday #davidbowie  #germany #depechemode #iggypop ...


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: