David Bowie en/in Berlijn

Geplaatst op donderdag 21 april 2022 @ 11:52 , 58 keer bekeken

Bij de fans bekend maar wellicht niet bij jouw; Wist je dat wijlen David Bowie een tijd in Berlijn woonde? Je kan er een soort tour van maken als je t leuk vind. Bowie ging naar deze stad om tot zich zelf tekomen. Hij zat er door en vluchte na een scheiding en het neit zien van zoon door heen en dompelde zich om in de stad die toen ook al vele kunstenaars aantrok. Als je zijn leven volgt van toen kom je de hele stad door.
Zo woonde hij eerst in een hotel maar dat werd wat duur waarna hij verhuisde en in de wijk Schöneberg aan de Haupstrasse ging wonen. Ik heb het huisnummer 155 gevonden, of dit klopt weet ik niet.  In dit deel vind je pleinen afgewisseld met oudbouw, koffiezaakjes, speeltuinen en voor de liefhebbers de gayscene. Hij nam er zelfs een film op, Just a gigolo, maar dat werd een grote flop.
Hoe dan ook even verder dan waar hij woonde zit een cafe Neues Ufer, de stamkroeg van de inmiddels overleden popster. Voor hoogstaande koffie is het niet de plek maar de  permanente fototentoonstelling van Bowie aan de muur maakt natuurlijk veel goed. 
Uitgaan op zijn Bowies
IN het begin was het nog drank en drugs en geen muziek voor Bowie in Berlijn. Dat hij daar met vriend Iggy Pop vaak verbleef deed er ook geen goed aan natuurlijk. Bekend is dat dat hij in clubs als DSchungel, Harlekin en Tolstefanz kwam. In Kreuzberg werd SO36 club vaak bezocht.  Voor de fans is dit terug te horen in diverse nummers van Bowie. 
Paris Bar is een andere gelegenheid waar hij veel kwam. Dit kon allen als hij of een intervieuw had of geld. Deze art bar is nog steeds intrek bij veel beroemdheden die de stad bezoeken trouwens
Gelukkig ging het steeds beter met David en er kwam een tijd dat hij naar de Köthener Strasse gng waar de Hansa Studio's waren. HIer maakte hij liefst 3 albums : Low, Lodger en Heroes. Voor zover bekend zijn de studios er nog steeds en te bezoeken ( studio Big Hall by the Wall). De studio's hebben de vleugel waarop hij veel van de muziek schreef nog bewaard. 
Nue Köln is ook zo'n plekje wat hij belangrijk vond Vooral de oosterse tonen in zijn albums komen hier weg. He tis nu een moderne wijk maar wel een met een smoel. Veel culturen die hier samen smelten werken daar zeker aan mee. 

David Bowie Walk in Berlijn
Berijn heeft altijd veel goeds gedaan voor de stad en Bowie heeft zich hier altijd thuis gevoeld. HIer was hij gewoon een bewoner en niet bekend. Na zij medewerking aan Wir kinder vom Bahnhof Zoo en het nummer Heroes was het dat in 1989 toen de onrust om de muur toenam. Het had vele mega hits en mooie deals met platenmaatschappijne gemaakt.  IN dit jaar gaf hij een aantal concerten aan de westkant van de muur. De boxen werden naar het oosten gezet. Zo konden ook duizenden oost-beriljnse fans meegenieten. Later na de val van de muur kwam de zanger graag nog een aantal keren langs om ook de oost-duitse fans te bedienen.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: