33 keer bekeken

Berlijns bos in brand na explosie in munitiedepot

 • donderdag 04 augustus 2022 @ 15:26
  #1

  In het Grunewald-bos bij Berlijn is in een munitiedepot een grote brand uitgebroken. Een deel van het bos staat in brand en er zijn explosieven ontploft.

  In het bos is 25 ton aan explosief materiaal opgeslagen, aldus de Berlijnse zender RBB. Normaal gesproken brengt de politie hier explosieven gecontroleerd tot ontploffing. De brandweer heeft het bos in een straal van 1000 meter rond het depot tot nader order tot verboden gebied verklaard.

   

  0:38

  Bosbrand na explosie in munitiedepot: 'Het is niet onder controle'

  De brandweer is aanwezig met meer dan honderd personen en heeft volgens RBB inmiddels vier brandhaarden gelokaliseerd. Twee van deze brandhaarden worden bestreden met behulp van waterkanonnen. Ook heeft de brandweer rond het afgezette gebied waterpunten klaargezet. Hiermee kunnen de hulpdiensten het vuur bestrijden, mocht de brand zich nog verder uitbreiden.

  Omliggende woonwijken lopen volgens een woordvoerder van de brandweer geen gevaar, omdat de eerste huizen op 2 kilometer afstand staan. Wel is het advies aan buurtbewoners om ramen en deuren gesloten houden. Ook wordt trein- en autoverkeer in de omgeving omgeleid..

   

   

  Be the reason that someone smiles today handtekeningafbeelding